onsdag 20 april 2011

Stark kropp = starkt psyke?


Blossom Tainton är klok och cool. Några saker hon har sagt har fastnat i mitt minne. Det första handlar om motivation; man kan inte sitta ner och vänta på att den ska komma. Man måste bara sätta igång, med träningen eller sluta röka eller äta bättre. När bollen är i rullning känner du motivation. Sen kan man självklart känna att "nu räcker det", det ger en kick att sätta igång en förändring. Bestäm dig, sätt igång och sen kommer det.

Det andra hon har sagt som jag har fastnat för är ett resonemang om kropp och själ. Hon skulle intervjuas om mental hälsa och blev alldeles bestört över att de inte skulle prata träning. Det hänger ihop menar hon, en stark kropp ger ett starkt psyke. En stark kropp gör dig stark all over. Jag gillar den tanken.

Om du betänker hur många punkter som berörs av motion. Det är en rutin; något att hålla fasta på, det är på många sätt socialt, du får endorfiner, muskler och flås, kroppsuppfattningen ökar, du gör något, klarar något.

Allt går ihop i en summa som säger att du är värdefull. Du är värd att må bra.

Jag har fått en total nytändning när det kommer till motion. För 4 månader sen skaffade jag SATSkort, och hell vad jag älskar det. Mitt Friskis&Svettis medlemskap åkte i soporna snabbare än du kan säga "rörelseglädje" och jag har aldrig längtat tillbaka dit. De hundralappar jag betalar extra i månaden är så otroligt värt de fantastiska instruktörer, trevliga receptionister och fräscha lokaler. Motivation, ja det känner jag nu. Verkligen.

Jag ska berätta mer om Piloxing senare. Träningsformen som jag helt fastnat för. Nu ska jag boka lite pass!

Inga kommentarer: