tisdag 10 november 2009

till papporna: mer mys mindre handla

De kära papporna. Diskuterade farsdag med en vän som jobbar i en butik för herrmode. Hon undrade vad fasen det var som pågick? De hetsiga mammorna kittar sina män för flera hundra "från barnen". Själv slog min vän in en mandarin när hon var liten.

Jag tror att hennes pappa blev jätteglad. Jag tror också att min pappa blev glad när vi kom med frukost och sjöng idag är det pappas dag, idag är det pappas dag.. Med något kort eller teckning. Senare kanske ett par strumpor. Men kanske bäst var att vi satt alla i mammas och pappas säng och smulade och kände att det var extra mysigt idag!

Varför måste vi ta alla dessa dagar, morsdag, alla hjärtans dag osv och göra till ett kommersiellt jippo? Kan inte de dagarna bli en extra påminnelse om att vi älskar varandra precis som vi gör varje dag? En middag med fint dukat bord, en fika med älsklingskakan eller ett inramat foto eller en aktivitet som man inte alltid gör är väl kärlek? En kartong med skjorta, tröja och slips är kanske också kärlek men mer ett uttryck för hur vi lever livet numera. Vi måste handla. Hela tiden.
















Min paps. Älskar dig och tack för senast!

Inga kommentarer: