lördag 12 december 2009

svik inte våra barn

Läser på svd.se om mobbning, 9 av 10 skolor saknar en plan för hur man ska motverka och agera vid mobbning. I vilken värld är det okej? Jag läser i boken Sara har skrivit om mobbning Galna skolsjukan, ser på tv och nyheter och det ger en klump i magen. Dessa små hjärtegull, som på sin arbetsplats skolan får utstå vidrig och hotfull behandling, och de som ska försvara dem, -gör det inte. Enligt svd informeras inte heller föräldrar i den mån de ska, vilket är ett brott mot lagen. Var är alla vuxna?!

Jag tänker NOLLtolerans. Absolut jävla nolltolerans mot mobbning. Ingen, ingen vill mobba, och absolut ingen vill bli mobbad. Ge inte de osäkra själar som finner lite kraft i att trycka ner någon möjlighet att fortsätta med det. Att ställa krav och ha förväntningar är kärlek. Att låta en mobbare mobba är också ett svek liksom det är ett enormt svek att låta någon bli mobbad.

Skolan där jag vickar är fantastisk, det är en snäll miljö, som en fristad i den annars hårda omgivningen. Där kan ingen smita, ingen tillåts att inte sköta sig, tror ni de trivs? Barn älskar ju gränser. En mobbare behöver en kram, uppmärksamhet, positiv förstärkning. En mobbad, behöver första hjälpen för att minimera skadorna som annars kan sitta resten av livet. Svik inga fler barn nu.

Update: vore kul att höra vad ni har att säga om saken? Är nolltolerans vettigt?

Inga kommentarer: