fredag 26 februari 2010

att välja det vackra

Mannen bredvid mig knäpper sina händer, huvudet lätt böjt. Jag undrar var han befinner sig? Tacksam över att någon satt sig i en mental äppellund för en stunds vila, den där stunden bakom ögonlocken som vi alla desperat behöver. Mannen bredvid mig sitter på en bänk på centralen den där veckan när tågen inte gick, han valde vila, inte ilska.

Hon har rött hår, och ett självklart handslag, hon är ung inte ens 35. Ögon som ser pigga ut och hon är längre än jag trodde. Jag har vickat på hennes lektioner, men vet inte vem hon är, bara varför hon är borta. Jag sitter i ett fikarum ensam med den rödhåriga kvinnan och det gör mig nervös. För jag vet, men vet inte om jag ska säga något. Hon berättar det själv, hon berättar om sin cancer, så självklart säger hon det att jag får ännu ondare i magen. Hon pratar om sina små barn och sin man som hukar för sin mentala börda. Prästen de anlitat som berättar för barnen om änglar och hur dåligt hon mår av cellgifter. Framförallt berättar hon om livets prioriteringar, hon undrar varför man ska behöva få obotlig cancer för att inse vad som är viktigt?

Och jag vill bara gråta, för att jag är så lycklig, och så vill jag gråta, för att två små barn inte har en mamma snart. Och så vill jag känna det fina i allt, välja det bästa från här och nu att blanda med mig och göra det till min egen lycka. Oavsett om vi har ett värdsligt problem eller ett som handlar om liv och död, kan vi välja det vackra och det bästa och göra till vår sanning.

konstaterar att

Min granne älskar Alicia Keys nya album The element of freedom. Tur att jag gör det jag med! Förresten, det här albumomslaget är verkligen riktigt fint, fjäderlover som jag är.

vackört

Fin ljusstake va? Den här måste jag klämma på någon dag. Ser ni att det speglas som om den fortsätter ner i bordet? Från Klong.

måndag 22 februari 2010

vilket lyft

Så pinig debatten har varit om Elisabeth Höglund och hennes paus (eller vad det nu är?) från Förkväll. De som påstår att det har med ålder att göra, har de sett hennes insats? Carolina Gynning har hoppat in och helt plötsligt är Förkväll möjligt att se på utan att behöva bita i en kudde.

tisdag 16 februari 2010

love love love

















En lite försenad men ack så varm kärlekshälsning till er.

våroptimist

Frågade en god liten vän till mig i sina bästa år (2,5) vad det vita (frosten) är på träden. "BLOMMOR!" var svaret. Det blommar som tusan nu!

fredag 12 februari 2010

furniture fair

packar ner ett miniapotek och drar till Möbelmässan! see ya!

nu vet jag

.. hur det blir när man missköter en förkylning.. värre! Men nu anar jag bättring, jippie!

den glade bagaren

Sune Pettersson i bageriet i Solna där Bananzas vinnarsemlor bakas. Tove Nilsson lägger på locken.
Jag skulle säga: den gladaste bagaren, i stan! Bananza vann semmelslaget i år! Är det på tisdag det är fettisdagen?

onsdag 10 februari 2010

personlig present

Bebisporträtt i önskad storlek till beställning
Vilket fint porträtt va? Ett sånt här skulle jag kunna tänka mig att ge bort till några stolta päron. Fler tips finn här.

fredag 5 februari 2010

gissa vad jag har i kylen...

hakuna matata

Solen skiner, fåglarna kvittar och snön droppar. I love it. Uppsala plugget känns riktigt riktigt bra, man ska inte underskatta känslan av att tillhöra ett sammanhang. Något jag verkligen inte upplevde i höstas när jag blev tvungen att läsa på distans.

Alla dessa vinterhatare.. va trist de måste ha det? Att från november till mars avsky årstiden och längta bort. Det innebär att man längtar bort och plågas halva livet. Hur bra känns det?
Lite Pumba-spirit i livet ska inte underskattas.. shit va töntigt, men sant!

mute

Nordman är på tv. Jag klarar inte honom, gör ni?