tisdag 26 januari 2010

solsidan

Huvudkaraktärerna i Solsidan. Foto: Morgan Norman/Söderberg Agentur/TV4

Det ska bli ett sant nöje att se tv4:as nya serie Solsidan. Jag fnissar bara jag ser trailern. Jag vet dock inte om jag kommer skratta eller gråta när jag väl ser serien som utspelar sig på min gamla adress.. tror nämligen att de är mitt i prick. Ska ni kolla på fredag?

måndag 25 januari 2010

enkel bas



















Vit bas, vackra färger, detaljer och material. Har ingen aning om var jag har hittat bilden, men fint är det!

ostabil farkost

Spanade in en månbebis i en månfarkost i st eriksplan häromdagen. Den var värre än jag trodde, ser helt ostabil ut. Ville bara säga det!

ge mig svenska(n)

Jag har ingen tidning just nu. Det känns inte bra! Känner att jag har väldigt dålig koll på vad som sker. Framförallt så missar jag alla intressanta reportage och teman. Kanske ska jag ta mig råd iaf...? Läser ni någon dagstidning?

väste...nej

nej nya tag ny stad. Har bytt till studiestad till Uppsala, vilket lyft! Västerås och Eskilstuna är så mycket på min utelista man kan bli. Uppsala kommer klä min vår som en ny garderob. Sthlm-uppis, känns bra!

tisdag 19 januari 2010

månbebisar

http://exclusivestrollers.com/Images/concord_neo_carbon.jpg
Allvarligt vad är detta? En kundvagn? Rymdfarkost? Rollator? Den fulaste vagnen jag sett? Gudars vad jag skulle vilja se den som försöker manövrera en concord neo i snömodden.

hemkört o lingondricka

Lingon Caipirinha
..eller inte! Lingon caiprinha bjöd jag mina vänner på i lördags när jag hade fölsekalas. Det var mums!
Till en drink:
1 dl lingon
1 cl outspädd svartvinbärssaft (Jag tog lingonlättdryck)
2 cl sockerlag
krossad is
sodavatten

gäsp

En del bloggar visar typ baaaaaaara pre-fall 2010 kollektioner just nu. Hur himla trökigt är inte det? Va?

de falska grupperna

Jag hade ingen aning om detta, att folk är så äckliga! Jag gick som massor med andra, över 200 000 andra personer med i gruppen "2kr per medlem till jordbävningsoffren i Haiti". Nu har de som har gruppen bytt info, de påstår sig vara svenska nekrofilgruppen. Jag ska inte citera vad de skrev, jag blev så arg och äcklad.

Kort sagt var kritisk när du går med i grupper på FB. Läs mer här och framförallt, GÅ UR GRUPPEN "2kr per medlem till jordbävningsoffren i Haiti".

jag tror jag gillar den...

söndag 17 januari 2010

haiti

Det finns där hela tiden. Tanken på er som mist allt, som nu lever i kaos och rädsla i laglöst land. I am because we are. Kommer ni ihåg? Madonnas film, jag finns för att vi finns. Mitt hjärta blöder för er och jag tackar än en gång för att jag har det så otroligt bra.

sms:at AKUT till 72900
och skänk 50 kronor till Röda Korsets katastrofarbete i Haiti.

PI*

- Jaa jag köpte en sån där MONGO också. Nej alltså MANGO.

Ibland har man tur! Passerade en gubbe som pratade i telefon om sina inköp på systemet. Hoppas mongot smakade!



* Politiskt inkorrekt

tisdag 12 januari 2010

fölseprepp

Jag ska sova på soffan hos syrran i natt. Så att hon kan sjunga för mig i morgon på min fölse med frukost. Snacka gulligt!

snart är glada julen slutslutslut

Imorgon är det definitivt slut! Julen. I should know, Tjugonda knut kom bebisen ut, liksom. Jag alltså :)


















Stjärnan i fönstret och amaryllisen är enda jultecknet kvar hemma. Fina sådana.

söndag 10 januari 2010

ja jag säger då det

I Hemavan, (ja alltså typ i norrland nånstans dårå) var det tidigare i veckan -40°. Fyrtio freakin minus!! Idag var det +1°. Det är alltså en skön temperaturskillnad på 40 grader! Undrar vad de gör i Hemavan nu? Har de grillkväll och poolparty i värmeböljan?

lördag 9 januari 2010

veckans bästa dag

ett oskyldigt hallon

Syrran är måttligt road över sina nya grannar. Kommer hem 00.30, slammer slammer, bang bang, hamra spika och framförallt borra... grrrr..

Idag knackade hon på och sa hon till, det visade sig att borrandet var den hungriga grannen som gjorde smoothie. Lite göllit faktiskt.

tisdag 5 januari 2010

isigt




en zvängig tischa

varning för ras























Mitt fönster är utrustat med över en meter långa monsterspjut!

lyssnar inte på det örat!

Vilken fantastisk vinter vi har just nu! Det är gnistrande snö som ljusar upp eftermiddagarna och sol. Kallt som satan ja, men alternativet ser ut ungefär såhär: 6° pissregn, slask och totalmörker. I bloggvärlden är det redan prat om ballerinas och bara ben, om vi har tur är det 5 månader kvar. Jag tänker inte längta bort halva året för att sen ha väderhets och soltvång. Vägrar! Åk pulka, längdskidor eller skridskor, mys inne, gå på museum!

detox

Är det bara jag som känner sig i väldigt stort behov av någon form av rening? En hejdundrans detox! Ett 78 timmars träningspass? Jag vill tro att det är därför folk just nu vallfärdar till gymet. Inte tror de väl på nyårslöfteseffekten? Det vet vi redan att den går över om ca 19 dagar.

söndag 3 januari 2010

fnasbarn

Jag rafsar runt i alla lådor, om ni undrar, och leta efter bästa smörjet innan jag förvandlas till ett fnasbarn av rang. Här ska krämas!

fredag 1 januari 2010

jambo 2010

Goda vänner, god mat, god skumpa, grym musik, massa love, dansa dansa dansa, skratt och minnen. Det var ett nyår att stoppa nära hjärtat.























Promenad på nyårsdagen

Gott Nytt År!