onsdag 30 september 2009

gubbe


Men alltså.. Anna Anka, varför får hon så mycket luft? Hon är helt galen. Men det är ju liksom helt okej, var lite tokrolig och kvinnoförtryckande. Men överallt? Vad som är ännu värre är Aschbergs intervju med henne Det är SÅ pinsamt. Han sitter glansig om ögonen och röd om kinderna och tror inte sina öron när Ankas luftar sina åsikter om äktenskapet. Han tycker att hon är sensationell och härlig för att hon pratar öppet om sex. Ja det är ju bara för crazy! Aschberg.. uääää.

måndag 28 september 2009

bye love

Jag tror inte att det kommer funka. Tänk när mitt ansikte går ton-i-ton med klänningens färg. VA? Nej det funkar inte. Eller?

om idolen själv får välja

Är det Elin Kling som är stylist för Idol nu? Ser lovande ut på killsidan, ska bli ännu mer spännande att se damerna. Måste säga att det har varit skräck de senaste åren. Trekvarts leggings och tunikor som är tighta över rumpan, samt pumps i bästa Färjan stil. Killarna såg ut som Paradise hotell bengan liksom. Tror klingan styr upp detta. Om det nu är så vill säga..

men hallå där angela!


Där står du och viftar med en marijuanabuske! Eller?

hoppas på fred


Mitt hår och jag ligger just nu i vapenvila efter tuffa förhandlingar om framtidens samarbetsmöjligheter. Håret krävde, jag menar krävde en klippning. Mina argument föll och nu är jag frissad.

lördag 26 september 2009

fredag 25 september 2009

nej det händer inte varje dag

att jag är i västerås, och har pratat med, mamma, pappa och Emma i telefon. Före 08.30 alltså. Det var bara det, hej!

skägget i brevlådan

Det här med skägg är svårt. Det blir oftast mer fel än rätt. Är det lata rackare som har skägg, såna med konstant navelludd? Eller för att det är fräckt? Det svåraste är bockskägg (bäääää) och den glesa valpvarianten, där det liksom blir glesa tussar. En annan fin variant är den ludna kinden. Återfinns på 15-åringen som inte ser sig själv i motljus så ofta.

I rulltrappan idag fick jag se en scen som fick mig att rysa ner till tårna: en tjej (absolut med navelludd) stod steget ovanför sin snubbe och kammade hans bockskägg med fingrarna medan de tittade lidelsefullt i varandras ögon. De lutade sig mot varandra som för att kyssas. ridå*.



*eller jag kunde inte titta mer.

onsdag 23 september 2009

sommaren 09 - we are so over

Sommarens höjdpunkter:
  • Hälsa på syrran i bulgarien med mamma.
  • Cykla tidigt, tidigt till jobbet mellan ängar och stugor. Magiskt.
  • Segla i Grekland, va hur skulle det inte kunna vara glänsande?
  • Dagarna med mina fina vänner på Sofis landställe. Kände mig rik och plåstrade det där som inte kändes så bra.
  • Körkortsutbildningen, fortfarande inte färdig, men jag är mäkta stolt.
  • Kollegor som blev nya vänner.
  • Alla kalas och 25-årsfester, vilka vänner jag har.
  • Bo på landet.

















Sommaren lågtryck:
  • Jobbet.
  • Att inte vara sitt gladaste jag suger. Humör mellanmjölk, alt sur mjölk.
  • Bo på landet.
Sommaren är inte riktigt min grej. Vet inte vad det är, men alla dessa krav på att det ska vara SÅ kul, SÅ mysigt. HELA tiden, helst. Jag pallar inte. Min tid börjar nu folks, detta är magi, september och oktober då är jag in bloom. På tåget genom Västmanland igår tittade jag på allt och inget och konstaterade att sommaren och jag... jag gör slut, okej? Ingen kunde vara gladare än jag.

vad lite kaffedoft kan göra

Öppnar dörren till vårt hus, kanske radhuset, kanske villan. Fredag, alltid fredag. Kaffe och ajax, det doftar rent fint hus, fredagsmys och att mamma är hemma. Nåde den som tog sista mjölkskvätten på torsdagen, mamma är ju ledig imorgon, då dricker hon först te, sen kaffe. Frukostsällskap med mamma i morgonrock, puss och hej iväg till skolan. Sen tog hon på det där blå förklädet med gröna snurror, vars fickor alltid innhehöll någon konstig småpryttel. Fram med dammsugare och trasor, ajax. Ibland hängde kaffedoften kvar fast mamma inte var hemma, men det syntes att hon varit överallt, fint, blankt. Hon kommer snart i sin röda micra, med tusen matkassar som vi får hjälpa till att packa upp. Sen myser vi och kan göra det hela helgen, det såg mammas fredag till.

tisdag 22 september 2009

full fart framåt

Vaknade som en ny person idag! Vill skriva en massa om detta, men jag återkommer..

söndag 20 september 2009

va saru?

"EN LYDIG KVINNA ÄR EN LYCKLIG KVINNA". Körde förbi en svart skåpbil på E4:an med en dekal på bakrutan med ett budskap som inte går att missa: Den här bilen är full av hustrumisshandlare.

lördag 19 september 2009

sparar stunden

Ligger i soffan på landet omgiven av folk som älskar varandra. Mormor och morfar sitter i varsin lamino och tittar på tv. De gillar programmet med Oldsberg, morfar är lite röd om kinderna och ser helt uppslukad och road ut, mormor är lite trött. Två händer som håller den andra tätt. I fredags var det 55 år sen de förlovade sig, två av de mest kärleksfulla personer jag vet. Vilken ynnest att jag får uppleva dem. Mitt i allt som sker i den här världen så sitter min mormor och morfar och håller varandra i handen, mer än ett liv tillsammans.

söndag 13 september 2009

vuxenpoäng eller vuxen?

Att som 25-åring samla vuxenpoäng. Är inte det så 2000-taligt det kan bli? En släkting till mig påpekade igår att det är toklöjligt. -Ni är ju vuxna. Jupp så sjukt sant. Så mina vänner som har passerat moppemusche-stadiet, kanske dags att sluta yttra meningen att vi samlar poäng. Att ha lån, båt, jobb, barn och lägenhet och utbildning är en del av livet därför att vi är just... vuxna.

tisdag 8 september 2009

tisdagstänk

Jo jag är faktiskt här. Smyger kring min egen blogg.. Hittar inte. Letar i rummen men jag känner mig inte hemma. Trycker på uppdatera ifall att hon som skriver den här bloggen kanske lagt upp något. Vet inte hur rummen ska möbleras, hur ska orden stå, vad ska delas, kan jag säga så? Mitt forum är orden, den fina bilden och glada minnen.. Kort och gott, va fan ska jag skriva om? Släpper nog snart.. ses!