söndag 31 maj 2009

goigt

En klasskompis till mig berättade på finaste norrländskan att när hon gick i nian var hon anställd på ett äldrehem som solstråle. Det är nog det goaste jag hört. Just det, har skickat in min b-uppsats nu.

torsdag 28 maj 2009

här bor han ba



I like it and I like it a lot. Cristian Lacroix har ett mycket fint hem.


måndag 25 maj 2009

cosas



men vi hade tur med vädret

Idag när jag hade skickat min b-uppsats (!!!) tog jag ledigt i några timmar för att få lite sol på näsan. Jojo en annan läste ju inte en blaska! Nej jag tog med söndagens tidning och läste på om EU-valet. Om jag blev så mycket klokare? Eh nej.

shhh...

Får vi någonsin tala till punkt? Lyssnar vi färdigt? Lyssnar vi på riktigt? Varför jag tar upp det här är för att jag har funderat på min egen och andras benägenhet att klippa av för att berätta om något liknande som hänt en själv snabbare än blixten. Om något jobbgt har hänt och orden "jag vet preciiiiiiiiiiiiis hur du känner dig" når mina öron vet jag inte riktigt vad jag ska säga, för att nej, det gör du inte? Kommunikation är så vansinnigt svårt och därför också spännande. Det finns en terapeutisk poäng i att dela med sig och bekräfta, men jag tror att både jag och många andra glömmer att lyssna färdigt. Det gör man nog bäst genom att vara tyst eller att fråga saker, hur kändes det då? Varför, hur när...? Förstår jag dig rätt om..? Ibland finns det heller inte plats för de stora samtalen, men ändå. Att få prata färdigt, att få lyssna färdigt, bara höra orden och inte sätta det i relation till sig själv hela tiden måste vara...kärlek?

timing is everything

Solen har vänts sig bort, den bliver här allt för kort, men aldrig ska vindens hand driva dig från mig, och molnen de skingras när, du hålla mig kär. Och så swoooosch swooosch regn och snö och mörker. Apoliva det är sommar nu! Jag börjar frysa och får höstångest.

en ljuvlig tid börjar nu


onsdag 20 maj 2009

tisdag 19 maj 2009

en spark i ändan

Två saker har idag talat sitt tydliga språk. Ny lägenhet och nytt eller ett till extrajobb. Idag damp beslutet om hyreshöjningen ner och de måste skämta med mig aprilo? Inte för att de är kända för att göra sig lustiga, hyresgubbarna men min hyra är hutlös. Skickade sms för att dubbelkolla hämtningen av lillen en timme innan, mamman ringer upp och han har varit sjuk i 5 dagar. Inte, inte, inte okej att inte höra av sig. Det är mitt jobb och min tid!
Dags för lite förändringar alltså och det ska bli roligt! Lägenhetsbytessidor besöks flitigt och jag filar på mitt CV, för i höst vill jag bo mer prisvärt och ha ett roligt extrajobb.

en sån dag

Rättar till tröjan, upp med brallorna, speglar i alla vinklar. Nej. Men håret då? Flätor, knut, utsläppt, lite mer spray? Nej. Sminka, sminka, bort med mörkt, försök till ett sånt där fräscht vårigt ansikte. Nej. Hmm naglarna.. dem får bli friskt rosa. Nja.

Jag kan helt enkelt inte känna mig fin idag. Fortfarande mosig huvud och sliten i kroppen efter helgens come-back på restaurang och hotell med tidiga mornar och hårt jobb hela dagen. Roligt javisst, men det kostar några dagar efteråt. Om vi säger såhär.. jag kommer inte precis gå upp i vikt i sommar när jag ska jobba heltid några veckor. ;)

måndag 18 maj 2009

humor

Just det, är det inte apkul att min mamma häromdagen gick om en kvinna som var ute och joggade?

fredag 15 maj 2009

orka schlager

Så hände det sig så att jag inte har sett en minuts schlager, inte en enda felzappning. Inte helt medvetet, men har man inte ens hört vinnarlåten så känns intresset lite svalt och jag tror jag fortsätter på det spåret.

onsdag 13 maj 2009

don't worry, be happy


Att vara nöjd eller inte nöjd med sin kropp, kan vi välja det? När jag gick i gymnasiet var jag hur fin som helst, - har jag sett på bilder. För det tyckte jag inte själv. Men varför skulle jag vara missnöjd? Och varför skulle jag vara det idag så länge jag mår bra? Jag tänker som så att jag om 10 år kanske ser ut på ett helt annat sätt, och tänker tillbaka på hur fin jag var som 25-åring, tänk vad glad jag skulle bli om jag då visste att jag hade vett att uppskatta mig själv. Det om något motiverar mig att tänka snälla tankar om min kropp som faktiskt klarar mer än vad jag tror (inkaleden ba!!). Jag läser just nu en massa bloggar om övervikt till min B-uppsats, och ett inlägg i det här temat som är väl värt att läsa är detta. Det är en bra tankeställare till oss som inte är överviktiga att slappna av lite kanske? Ja jag tror faktiskt att vi kan välja att vara nöjda eller inte, och en bra början är att tänka positiva och snälla tankar.

ibland slutar världen snurra för en stund

Mitt hjärta vill brista, en isande känsla av sorg och rädsla letar sig in i mig när jag följer den fantastiska Stinas resa för att få barn. Jag beundrar henne så mycket, för att hon vågar visa att en vacker fasad inte alltid är vad den verkar vara. Yta är ingenting. Det spelar ingen roll i vilken kultur eller i vilket århundrande, att inte kunna få egna barn är för en kvinna en enorm sorg och katastrof. Och där, precis där har vi min största rädsla. Jag önskar Stina allt gott och en massa positiva tankar skickas genom kosmos!


update: och en gång till.. fick det sorgliga beskedet att en vän till familjen dött. Livet är skört.

tisdag 12 maj 2009

en hyllning till mitt minne

Jag skulle göra en enkel maträtt som jag sparade ner häromdagen. Blötlade berlottibönor i 24 timmar och kokade idag samt for runt i en massa butiker för att hitta pak choi. Kom nyss hem, öppnar receptet och eh just det. Cannellinibönor och savoykål var det ja. Jag sätter väl min egen prägel på det hela då!

typ en rätt lång sån blire

Igår åt jag ost till middag. Idag går jag en promenad.

var det någon som sa ost?


Vilken härlig kväll. Jag och min morbror och hans fru var på ostprovning igår på Vasastans ost, vilket i slutet av kvällen mer var ostÄTNING. Det var helt fantastiskt! 15 olika sorters ostar, supergoda tillbehör (bäst var jordgubb & lingon marmelad) och gott vin till. Rekommenderas!

fredag 8 maj 2009

who's da king?

Nej detta är inte en groda i min hand, inte heller en hamster. Det är KUNGEN! På valborg hittade vi en nykläckt chicken i morfars äggkläckningsmaskin. På kungens fölsedag. Så hans namn var givet. Tyvärr nåddes jag av den trårkiga nyheten att Kungen inte finns bland oss mer :( Fina lilla kycklingen dog i fredags.

som ett fartyg i natten

Igår kväll när jag skuttade ner för trapporna för att hämta min sista tvätt möttes jag av en flygande pizzakartong. En pizzakartong så stor att jag fick ställa mig åt sidan så att den kunde sväva förbi. Jag talar om den största pizzakartongen kanske någonsin. Hej sa ja, hej sa den.

torsdag 7 maj 2009

en hel cirkus in da house

Peter Siepen sitter i rutan. Låt mig beskriva hans klädsel: En kanariegul kavaj matchar vackert den ljusrosa hatten. Ett par kraftiga svarta glasögon ger ansiktet karaktär och en skjorta i ca 340299 färger är en härlig klick med kulör. På kavajslaget sitter en bjärt liten fågel som i samspel med den knallrosa fjädern i örat leker fint med den vita flugan i halsen och på det hela taget är det en (obs, danska! )fullstaendig sinnsyk kreation. Jag har aldrig gillat cirkus.

onsdag 6 maj 2009

gissa vad jag har i händerna?

känsliga läsare varnas

Jag ämnar vara glad, uttrycka glädje so to speak dårå. Detta mina vänner är vad jag är glad för: Jag har blivit erbjuden två sommarjobb av tidigare arbetsgivare (tiderna krockar tyvärr). De första blev jätteglada när jag sökte jobb igen, den andra hörde av sig idag. Jag var den första hon tänkte på för sin butik "för att du är så himla trevlig mot kunder". Sånt får man pysa lite happiness över!! Sen kan jag göra lite lyckoskutt åt att jag fick VG (högsta betyg) på förra kursen samt att jag idag, (fanfarer och trummor) HAR BOKAT INTENSIVKURS för KÖRKORT!!! Nu har jag ÄNTLIGEN ett svar på min hatfråga "när ska du ta körkort då?". Japp och detta kanske kliar lite i era ögon, men inte i mina av naturliga skäl: jag är apglad åt regnet. Allergi har denna vår fått en helt ny innebörd (hur låter psykiskt och fysiskt VRAK?) så en paus är precis vad jag behöver.

rising n' rosing

Veckans ros går till min otroligt braiga lärare jag har nu. Jag mailade igår och ville ha lite bollplank om min b-uppsats, sen fick jag totalt 5 mail på förmiddagen med tips och idéer. I lööv kommunikation, det gjorde inte min förra lärare. Du är bäst ingen protest!

Veckans ris går oavkortat och odiskutabelt till idioten mitt emot som med sina dörryckningar, rökning och musik sprider en ovälkommen känsla av icke trivsel över mitt hem. Sopa!

söndag 3 maj 2009

morning has broken

nu går solen upp, tack för ikväll!