lördag 31 januari 2009

lördagspuss..

.. från en Anna som sitter och pluggar men som helst skulle gosa med en hundvalp i ett varmare land..

fölsedag

Viiiiiiiiiiilken häääärlig dag.. lalalaaaalalalaalala

Så här lite i efterhand måste jag ju visa min fina dag närjag fyllde 25 den 13 januari. Har inte haft några foton förrän nu, men bättre sent än aldrig!


Födelsedagsbarnet har guldben!

Emma är suddig men snygg!


MAT!


Finns det hjärterum, finns det stjärterum. Med hjälp av lånade stolar från favvogrannarna Emma & Jeppe.

Kalas hos mamma med släkt och vänner!


Barndomsvänner. Finaste Sofi och jag.


Fina presenter

Jättefin dunjacka från mormor och morfar! Jippie!
Jag fick så otroligt fina presenter. Tusen Tack för dem och uppvaktning!

fredag 30 januari 2009

nära hjärtat

Vi har väl alla några stadiga favoriter, som knappt hinner åka av förrän de är på igen. Mina älsklingssmycken är repade och älskade. Någon sa en gång att det man älskar passar ihop, visst känns det lite så med de smycken som ligger nära mitt hjärta?
Enkelt silverarmband som mamma gjort i slöjden!

Älsklingsörhängen som min moster har tillverkat.
Fånga dagen. Min studentpresent från mamma och pappa, från Efva Attling. Använder jag nästan varje dag.

Nyaste tillskottet. 25-årspresent från Sofi och Emma. Jag är ingen hjärttjej men detta älskar jag!

Ni andra bloggers, visa gärna era favvosmycken!

the big rens

Igår drog stormen Kurt in i min lya. Herregud som det slet och drog. Ut med allt i garderoben, bort med den, men ush va ful! När använde du den senast? No mercy från Kurt alltså.. Inte hade han vett heller att städa upp efter sig eller gå upp med grejer till vinden, så det står i hallen nu.

Så, nu börjar klaustrofobin lätta och jag älskar min lilla lya igen!

Sommarhem. Solen skiner inte in i min lya på hela vintern. Den är välkommen när den känner sig redo!

torsdag 29 januari 2009

om jag är sugen på en semla?

...nej inte efter att ha sett den här bilden.

Kollar på Genereation fett på trean nu som besöker Mississipi där allt friteras. Grönsaker, kakor, korv till och med snickers... Så sorgliga fall där människorna tittar uppgivet och beklagar att hälsosam mat är så dyr. Hur gick det till? Det är som en masspsykos. En promenad om dagen är ju liksom gratis...

ja tack säger scouten



Jag skulle inte säga nej om detta erbjöds mig. Ett annat skärp i klänningen och sommaren kan komma. Är du redo? Alltid redo!
Bilder: H&M

onsdag 28 januari 2009

dagens..

.. hur tänkte ni nu? går till..

.. mattanterna som skopade upp kokt pasta från golvet och serverade till ovetande goa barn. USH!

.. konstfackseleven som fejkade ett självmordsförsök och sen att hon skulle vara psykotisk för att hamna på psyket. Allt in the name of konst.

klipp


Jag är så sugen på att gå till frisören. Tittar suktande in i varje frisörsalong jag går förbi. Jag älskar min frisör som jag gått till i massor av år. Men nu när håret är på utväx känns det inte värt alla pengar att gå till henne som det gjorde när jag hade olika frisyr varje gång. Det får bli varannan gång favoriten och varannan en billigare.


Nu undrar jag var i sthlm kan man klippa sig prisvärt?


Nu ska det bli långt (längre?) hår, men jag älskade denna frillan, inte för tjock hellugg och kort men inte långt.

gomorron eller gonatt

Tåget till skolan tar 1 timme och går hutlöst tidigt. Då passar jag på att plugga. Igår undrade jag lite vad som pågick i sätet bredvid. Tjejen där höll på med världens förberedelser:
  • Blåsa upp nackkudde.

  • Hitta ögonskyddet

  • Stoppa om benen med jackan på rätt sätt

  • Hitta rätt musik på ipoden

Ni vet sådär som man gör på långflyg. Lite göllit tycker jag. Och roligt.

snygga Fakirer


Om Ebba von Sydow var snyggaste puman tar nog Bröderna Fakir herrpriset (och Moneybrother såklart) på Elle-galan. Han till höger är ju apcool i vinröda byxor och kängor. De är så stiliga att jag tillomed har drömt om dem på nätterna. Inga konstigheter.

tisdag 27 januari 2009

liten sjukis

Idag hade lillkorven feber när jag hämtade. Åh inget var bekvämt eller bra men några leenden fick jag. Slutade med att jag hade en sovande liten feberunge i famnen. Åhh va hjärtat gör ont för de små när de är sjuka, 39.5 C och knappt ett pip. Ajaj, och då är detta bara min låneunge! (Hur känns det då att vara mamma menar jag...)

får jag fresta med lite kommunikation


Mailade min lärare och frågade om seminarieuppgiften jag skickat kommit fram eftersom jag inte fått något svar ang den. Så här svarade han:

Jag har mottagit uppgiften ja. Om jag inte svarar betyder det att jag fått den.

Men så hur vet jag om han fått den eller inte fått den.. hmm

måndag 26 januari 2009

god natt måndag


smaken är som baken

Jag lider men kan ändå inte sluta titta på Bonde söker fru- Bröllopet. Vad han nu heter som ska gifta sig berättade just att färgtemat är:

Lila och aprikost.

Vadå, tillsammans?! Jag dööööööör.

Tjejen berättar att hon vill se ut som en:

Disneyfigur.

När hon gifter sig alltså. Ja alla är vi olika. Ha en mysig kväll!

tillbaka i spåret


Nu är vätskebalansen nästan återställd sen lördagens möhippa, Sofi och jag har gett våra ömma armar (träningsvärken efter pole dansen är inte att leka med!) en omgång på friskis och snart ska jag hämta lillkorven. Plugga? Ehhhehe. Ja det bästa med att det inte är någonting sevärt på tv just nu är att jag pluggar på kvällarna.
Just nu landar min syster i Thailand! Förstår inte hur hon kom på idén att åka iväg så här års... ;) Det är en fäääääb dag!

söndag 25 januari 2009

24/1 blev en fantastisk dag




Jag sitter och fånler idag. HELA TIDEN. Herregud vilken dag det var igår! Stackars Elin hade just gått upp ur sängen när vi ryckte upp ytterdörren med tutor och West Virginia på högsta volym. Mysfrukost med bubbel och fix sen tvingade vi Elin att be att få åka gratis på buss och pendel.


Jag och Lina är nöjda!
Jag tror inte, jag VET att det är 9 andra tjejer som idag har en träningsvärk som inte är av denna värld i muskler vi inte visste fanns efter Pole dancingen! Japp vi åmade och krälade runt en stång iklädda hotpants! (Och vilken jädra styrka det krävs!!)



Sen flera timmars fix, mys, skratt och utmaningar för bruden på Scandic, för att sen äta och dansa som tokar hela kvällen på Cliff Barnes. Det var cirka 58 C inne i lokalen och det var minst sagt imma på fönstren och svett i pannan.. Och herreguuuuuud va mycket vin vi drack.. hela dagen. Tack för igår grrrls!

var så god och sitt



Ikea lanserar sin nya PS kollektion i dagarna. Oj vad lovande det ser ut! Byrån och stolarna verkar tiptop. Men vad är den svarta grejen, en pepparkvarn? Inreda bör man annars dör man!

Bilden är lånad från ikeas nyhetsbrev.

lördag:


MÖHIPPA FÖR ELIN!

fredag 23 januari 2009

Anna tipsar:

För att piffa upp sitt hem behöver man inte göra om allt.
I badrummet kan det räcka med att byta toalettgardin efter säsong.

buuuuuuuuuuuhuuuuu

Nu börjar underläppen på riktigt darra. Det kommer ingen vän idag. Så nobbad och avvisad sitter jag här nu och värst av allt, -jag har bara mig själv att skylla! Jag kanske skulle testa en dag som gatumusikant?

morn morn!


Nämen, här sitter jag och läser tidningen och missar nästan att det är min fd. kollega som har lagat den fina maten i nyhetsmorgon! Han är bara 25 men en ack så lovande Trosabo... grattis Andreas!

God morgon förresten! Idag ska jag plugga, träna, fixa en massa och sen fira min födelsedag ytterligare en gång.. Härligt!
Och imorgon mina kära vänner, då smäller det!

Hur har du det?


torsdag 22 januari 2009

läckört anna

Om det var någon i detta vidriga väder som såg en ung tjej dragandes på en barnvagn med en söt unge i idag, så kanske du stannade upp och tänkte "undrar om hon vet att hon har mascara under båda ögonen"?

Nej tack. Det visste jag inte.

onsdag 21 januari 2009

ibland drabbas jag...

... av en besinningslös RESLUST!!!




Livet är bra underbart..

passar på med puls

Om man tar på sig träningskläderna kl 18 fastän passet börjar kl 20 så kan man inte ändra sig, hur trött man än blir. Med man menar jag: jag.

Nej tyvärr.. det är inte jag på bilden. I wish!

ni skämtar aprilo

"Obama vill slopa militärt gayförbud". Ja ni läste rätt, gayförbud. Det är så koko att jag blir helt full i skratt.

Men hold on det blir ännu bättre: "USA:s militär avskedar årligen hundratals soldater pga 'homosexuellt beteende'. Antalet har dock minskat, från 1145 år 1998 till 627 år 2007." (tv4 text-tv 21 jan-09)

Ja men dåså! Bara 627 stycken som betett sig lite bögigt sådär.

Jag kan jag inte hålla mig längre! Hahahaha!!

instant love


Jag älskade Tord Bontjes Midsumer light från första gången jag såg den för en herrans massa år sen. Nu hänger den i min lya sen två år och jag tröttnar aldrig! Då ska ni veta att jag är den största velpottan någonsin, tycker om så mycket olika saker och ändrar mig snabbt när det gäller detaljer. Men kärleken till bontje består!

kropp och själ hör ihop


Fel. Ful. Trött. Så känns det just nu. Visst har alla sina fuldagar? När inget passar, alla kläder sitter fult, håret beter sig som trotsig tvååring, sminket tycks rinna av och obehaget kryper längs ryggen.


Ja men kul, så känns det just nu.


Stök. Trångt. Inget får plats, alla lådor är lite småstökiga. Min lägenhet är inte okej för tillfället. Några gånger om året måste jag göra en storröj och rensa, sortera och ta upp på vinden.


Ja men kul. Där är jag nu. Kärnan är kontroll, jag har inte koll på tid, kropp och rum. Men jag sitter ICKE här och tycker synd om mig själv. Istället funderar jag på hur det här tillståndet ska övergå till mitt normala glada och harmoniska tillstånd igen.


Lösningen är:


  • Träna! Blir glad och (snygg!!) stark av det!

  • RÖJA!! Massor ska upp på vinden, Feng shui tack.

  • Klippa mig. Gör underverk på en timme.

  • Ta kontroll över min tid och plugga mer.

  • Köra en GI omgång steg 1 och 2 i några veckor.

Vad brukar ni göra när ni har såna här perioder? Vore jättekul att höra era tips!


Illustration: Mats Gustafsson.

tisdag 20 januari 2009

snipp snapp snut...

...så tog annas batterier slut.
God natt!

no comprendo va

Hallåååå i lådan! Jag är så tråkig och trött idag. Dagens höjdare är helt klart att min barnvaktskorv har lärt sig att säga Anna och ville pussa och gosa på sin barnvakt idag. Det var mindre kul när han levererade in the blöj.



Ps. Skånska är väl bra märkligt? Skeeeoug. Peeeoul. (Översättning: skog, pool)

måndag 19 januari 2009

jag brukar inte vara den som är den men...

Träningspremiär minsann! Stärkt av Sofis sällskap intog jag golvet på ett medelpass. Sex veckor är inte så mycket till träningspaus, eller?

Move it move it. Jomen det gick ju bra. Tills den obligatoriska springrundan. Ehh ursäkta, vad är det som nästan slår mig i bakhuvudet?

Jag var allvarligt tvungen att känna att min rumpa satt fast. Det var knappt.
Ja men vad sägs om en 4-5 pass i veckan fortsättningsvis?

long gone friend

Jag får en gäst på fredag. Åh vad det längtas och väntas.

Planerar vad vi ska hitta på. Rullar ut röda mattan. Städar och fixar hemma i brist på annat. Vi har varit lite småovänner så det blir extra kul.

Nej nu kan jag knappt vänta längre!!!

Åhhhh... skynda. Vi kommer ha så kul ihop!

Vem gästen är? CSN såklart.

söndag 18 januari 2009

Det här var veckan när...

... jag började min första B-kurs efter 2 års pluggande på olika A-kurser. UNDERBART, äntligen en riktig utmaning!

... jag fyllde 25 och hade kalas hemma.

... var på utflykt med Sofi, kaffe i termos och mackor i eftermiddagssolen.

... min syster blev färdig Civil Ekonom och flyttade hem till Sthlm efter 4½ år.

... fick användning för mina fina vaser att sätta fina blommor som jag fått i.

... vi hade det kanske bästa släktkalaset ever, dans, skratt och KÄRLEK. (Bästa förutom alla kära som saknades pga sjukdom mm.)

... jag fick inte en, utan två lappar efter mig i tvättstugan... ooops. men det var ett missförstånd.

fredag 16 januari 2009

say what?

Det är lite störigt när en tapetserare.. nej.. målare tapetserar ett helt rum, drar därifrån nöjd och glad för att låta ägarinnan inse att tapeten sitter upp och ner.

Det är inte så kul att flytta ut möbler IGEN. Men ok. När sen målaren nästan är färdig och drar fram sista rullen och den är beigerandig, inte blommig i blågrått.. Vill man kanske skrika lite.

Fine en rulle saknas..

... men när den kära ägarinnan samma dag tar en närmre titt på övrig nytapetsering med blommor som inte är upp och ner inser hon att färgen skiljer på varenda våd.

Är det någon som tycker det är konstigt att min mamma inte var glad som en lärka idag? Och verkar det alls märkligt att hon nu tänker titta på en annan tapet? Nej jag trodde inte det.

trevlig helg..

..önskar jag och mina polers!

torsdag 15 januari 2009

lyllo mig

Idag har jag hämtat min lilla plutt Olle som just börjat på dagis. Olle är mitt extrajobb. Wow va jobbigt alltså.. idag har vi pekat, pratat, läst böcker, sparkat boll, gosat, sprungit, tittat på min prick i pannan 765 gånger, sjungit lite bra sånger och skrattat en massa.

Och detta får jag betalt för!

jag är en spillare

Jag som trodde att man automatiskt slutade spilla tandkräm på tröjan när man fyllt 25? Tydligen inte. Kanske var 26?

man kan säga att terminen har startat...


onsdag 14 januari 2009

svagis


Då var det onsdag den 14:onde. Och jag är fortfarande 25. Det var ingen tillfällig happening, nu är det tvåa femma som gäller. OK då kör vi så. Men varför känner man sig som en disktrasa dagen efter Dagen, och alltid en aning sorgsen? Hur nöjd och glad man än var på sin fölsis eller julafton eller vad det nu är? Den här dagen får bara flyta bort så kommer det en ny imorgon. Som bara är en torsdag, gudars va skönt.

skräpord

När jag läste Sociologi hade vi en lärare som fullkomligt missbrukade uttrycket "i mångt och mycket". I början var det irriterande, sen fick jag eksem och nu klarar jag inte av att höra det.

På första föreläsningen i måndags anade jag att det var dags igen.. Tillåt mig presentera mitt potentiellt nya hatuttryck:

Till syvende och sist.

02.02


Grattis till första kvarten, - prime time som min vän Erik skrev i sitt grattis sms. Jamenviiiiiiiiisst! Vilken dag! Är helt färdig, den har gått i ett, precis som det ska vara.

Tusen tack alla ni som gjort min dag.

God natt alla fina

måndag 12 januari 2009

dan före...


Detta år tänker jag verkligen suga musten av att jag fyller år. Kalas är ordet!
Nu börjar det pirra...

5.30 är ingen bra tid att vakna


Fem timmars sömn gör ingen Anna. Gudars va trött jag har varit idag, men jag satt på tåget till Eskilstuna 07.15 imorse och läste kurslitteratur.
Och ingen nap här inte! Jag har städat och fixat inför den stora dagen imorgon, och nu är alles fint. Öppna bara inte min garderob. Tack.

Annars hatar jag SJ om möjligt lite mer nu!
  • Det gick inte att fylla på mitt 10-biljetter kort imorse. Fick köpa en dyyyyr biljett.
  • Vi kommer behöva stå här i ca 15 min för att invänta ett försenat tåg...
  • Biljettpriset har höjt med 20 %!!!

Kanonjobb assååååååååå.

söndag 11 januari 2009

sirapssöndag

Söndagar är faktiskt inge kul. Det luktar död kakadua i min lya nu eftersom jag kokat en balsamicosirap som ska vara till min fölsis. Tur att det inte smakar likadant. Tur att jag ska på bio med paps.
Vad gör ni idag?
Söndagspuss från Anna!

lördag 10 januari 2009

fölsistjej

Det känns skönt att du hoppar först Lisa! Testar in det här med att vara 25 innan det är dags för mig om tre dagar.

Grattis vännen!

ps. hade gärna köpt blommor, men vill inte orsaka andnöd på din fölsis. Så se men inte lukta!

fredag 9 januari 2009

en tänkbart scenario mitt emot..

Men Gööran, vad håller hon på med tjejen där mittemot?

Hon dansar ser du väl?

Ja men, vad är det för sätt. Dansa med gardinerna uppdragna. Bara sådär.

Men Berit, hon kanske har laddat ner Spotify och lyssnar på Veronica Maggio?

dom hära läsarna va

Det är väldigt roligt att ha den lilla mätaren som visar varifrån folk kommer som läser här. Jag inbillade mig att jag satt och skrev för mig själv, ibland läst av morfar och min kompis Emma.

Men, NI ÄR JU HÄR!!! HEEEEEEEEEEEEEJ!

Från Kramfors, Sävsjö, Västerås, London, Umeå, Riga, Danderyd, Helsingborg, Mölnlycke, Paris och en drös Stockholmare.

Skriv nåt dåå, säg nåt. Det är så himla kul att få kommentarer, mindre kul är att bara peta ut ord som man inte vet fastnar någonstans. Little miss chatterbox här är trött på sin egen röst ;).

Välkomna är ni allihopa!

jag erkänner..


...jag kan inte greppa konflikten mellan Israel och Palestina. Vem gör det i och för sig? Men åhh jag har verkligen försökt, gjort skolarbeten och läst artiklar. Nu när det är krig och flera sidor i tidningen varje dag, läser jag rubrikerna mest. Shame on me. Men det värker i hjärtat när jag ser på nyheterna. Jag kanske inte förstår all fakta, men hjärta till hjärta, människa till människa, så lider jag med dem som nu lever i skräck, förtryck och livsfara.

Med min gammelfarmors gamla smycke, kommer en liten hälsning!

Update: Goda tankar i all ära, så här kan vi praktiskt hjälpa till:

  • Sms:a AKUT GAZA till 72900 så skänker du 50 kronor till insatserna på plats. (Ej telenor).
  • Bankgiro: 900-8004, eller Plusgiro: 900 800-4, märk talongen "Gaza".

Eller gå in på röda korsets hemsida och läs mer. http://www.redcross.se

torsdag 8 januari 2009

klockan 18.48

Snipp snap snut, så var Medborgare och kultur slut.

ÄNTLIGEN färdig med allt eftersläp från höstens kurs! Let the vårtermin begin.

tystnad tack

Jag har idag tre olika sånger på huvudet. Det är tre vedervärdiga egenkomponerade saker som gör mig koko. Det är:

  1. Phil Collins "testify". Men jag sjunger, spoootifyyy, spotify my love for yooooou.
  2. Idag när jag hade ont lite överallt drog jag till med, nananaaaa vi borde slakta mig. Istället för Veronica Maggios "Dumpa mig".
  3. Sist och absolut värst kom när jag smörjde in mig imorse med min nya firming lotion, håll i er nu. wooohowooo I'M FIRMING UP. Istället för I'm coming up...

skjut mig.

dagens sanning


jag ger er..

...en mönsterchock!