onsdag 31 december 2008

nyår

Gott Nytt År!
Välkommen 2009!
Nyårspuss från Anna

2008

januari
Jag fyllde 24 i Tignes på en underbar alpresa med mycket skidåkning, fest och med min syster och nya och gamla vänner. Kom hem sjuk som ett as och började på Beteendevetenskapliga programmet.


februari
Var på möbelmässan med mina gamla kollegor, saknade Ljusrumgänget. Hade svårt att vänja mig vid att pendla till skolan i Västerås. Men jag var lyckligare än någonsin efter min långresa. Var i Linköping hos min syster.



mars
Började på mitt nya extrajobb i Balkongbutiken med att jobba på Rum och Trädgårdsmässan. Mamma fyllde 50 med dunder och brak!



april
Jag var ännu en gång i Linköping och hälsade på Camilla. Jobbade på trädgårdsmässan i Älvsjö.



maj
Solen sken, förutom helgen vi var på Gotland med en massa tokiga studenter. Vi pluggade psykologi för allt vi var värda. Mycket skratt mycket glatt som en göteborgare skulle sagt. Vi hade schlagervaka och Jeppe valde att sätta en mexkansk touche på den.


juni
Mormor, morfar, morbror, moster, mamma, syrran och jag reste norrut. En fantastisk resa till min familjs rötter. Umeå där mamma och hennes syskon växte upp, en känslosam utflykt till Ratan, där sommarhuset som morfar byggt ligger. Sen vidare till Haparanda, där morfar och vår släkt Taube kommer ifrån. Är så tacksam att vi gjorde detta! Vi hade stor fest på landet för att fira att mamma fyllt 50 och hennes sambo 60 år.


juli
Sommar och semester. Världens högtryck kom lagom tills jag stack ut och seglade med morbror med familj. Efter det hade Lisa och jag lata och roliga dagar på landet. Startade månaden med en tjejhelg i Torshälla.

augusti
Första augusti kom hösten, då åkte mamma, syrran och jag till Gotland. Inga lata dagar på stranden, men utflykter och mys i Visby. Min vän Jennie hade namnfest för Noah. Jag fick klämma på mig alla kläder och var obekväm och missnöjd, satte igång med stenhård GI.


september
Sorg och glädje i en salig röra. Det som inte fick hända hände. Lediga ensamma dagar, goaste Noah gosade jag med, mormor fyllde 75 och Camilla min syster hade fest med Cirkustema.


oktober
Stress. Bollade 4 olika jobb i luften, pluggade mer än någonsin, och insåg att socialpsykologi var min grej. Opererade mitt bråck i benet. Försummade allt utom skolan, min GI mat och träningen, vilket gav resultat... Handen ville skriva och hjärnan luftas, så jag startade min blogg!

november
Jag vägrade höstdepp och hann träffa alla fina vänner och göra en massa roliga saker. Var glad som en lärka.

december
Mycket sjuk, mycket ledig. Pigg under hektisk jul, 8 mjölkpaket lättare än i augusti åt jag mina första godisar på mycket länge.. I mitten hälsade jag på syster i Linköping för sista gången innan hon är färdig civilekonom och flyttar hem efter 4½ år.

tisdag 30 december 2008

+- en

Imorgon är det nyår! Det ska bli kul och livat! Förra året tog festen slut vid 5-6 tiden och vi hade oförskämt kul. I år blir det samma roliga gäng plus minus några.

Jag vet inte om jag är fjantig, men.. det blir 11 personer imorgon. Inte 10, inte tolv. Elvan är jag, singeln. Visst får man känna sig lite.. malplacerad då? Eller jag vet inte hur jag ska säga, trodde inte att det skulle kännas såhär, men det är faktiskt första gången jag går på en större middag som enda singeln. Den andre singeln i gänget, Tobbe, min ständiga och trevlige bordsherre, är bortrest. Svin!

Vi kommer få en jättebra Nyårsafton och jag väljer att se det som att jag är grädden på moset. Hej! Det är jag som är grädden på moset! Liksom. Japp så får det bli, jeeedrar va kul vi ska ha!!!

finn fem fel

Jag har den senaste tiden sett lite tv-program (nähää) där mannen i relationen uppmuntras att vara lite romantisk.

Då kan man till exempel köpa en blomma. Männen har då svarat något i stil med:

"Men min fru har redan så mycket krukväxter hemma"

måndag 29 december 2008

annandagspromenad

Pappa Odd Lindqvist som fotat sina döttrar.

söndag 28 december 2008

tillsammans är man mindre ensam

Men hallåååå, vad är detta? Softa ner för bövelen. varenda blogg tjatar om sallad och sushi, tulpaner och att hänga tomten. Jag är inte färdig ännu. Sitter hemma ensam i en tom lägenhet med ett berg av packning efter en otroligt intensiv jul. Brukar det alltid vara såhär? Eller var jag äntligen tillräckligt pigg för att inse att det är madness att fira jul som skiljsmässobarn?

Kanske, men tack o lov för all madness. Familj och släkt och bak och stök och kärlek och gnabb och trepersonerskramar.

Nu sitter jag här hemma igen som om det aldrig varit jul. Jag vill hem till mamma igen, till kramar och hård säng, gran, och pynt. Mer julskinkemacka och chokladtryffel får plats i magen. Tur för mig att det bara är en halvtimme bort...

fredag 26 december 2008

söndag 21 december 2008

vår juuuulskinka har rymt

Tack Lisen!

att komma hem ska vara en schlager


Hemma. Så kom jag tillslut hem. Ensam frukost tidig morgon, i linne och kjol, hur kan det redan vara den 20 december? Försöker säga hejdå till allt, det gröna och vilda, adios, vi kanske ses? Miljoner passkontroller, flygplansmackor och en starbuckskaffe på Newark. Är jag inte hemma snart? En natt som får luft under vingarna av ett vibrerande New York. En soluppgång över öar, sjöar åkrar och frost. En tår, nej tre, det djupaste andetaget jag tagit på väldigt, väldigt länge. Röd horisont över allt som är mitt, som jag hållt hårt inom mig genom äventyret att ständigt vara främling. Jag hämtar en väska full av minnen och dofter, min bästa vän, redo att bryta upp. Varför kommer inte pappa snart? Kaffe på centralen, hur kan jag bara sitta här som att inget har hänt. Jag är ju hemma. Jag vill skrika, skratta och storgråta av lycka. Lyckan spred sig som en atombomb i hela mig. Den 21 december 2007 gifte jag mig med Sverige.

lördag 20 december 2008

ett barnhjärta som inte ler

trots glädje och förväntan, spänning och längtan, kan jag inte sluta tänka på.. men barnen då? tänk dom som igår, kände ett växande sår, i magen, från hjärtat en rädsla för stor att trycka undan, för svår att gömma under en glädjehydda, de har så mycket de vill skydda. till avslutningens sång, glada barn med stjärnor i ögon sitter minst ett par, oron den gnager rastlösa ben, men de försöker ge sken av att nu är det kul, det är ju trots allt jul! vad är det som gnager dig lille vän, är det ingen som frågar, alla spänner sina bågar och siktar mot jul, för just det, då ska vi ha kul! men stopp ett tag, vad händer med de barn där stjärnor i ögon släcktes för länge sen och lämnade rädsla och ansvar, ensamhet och väx upp så fort du bara kan.. jag syftar till dom små, där inget kul finns att få. oändliga dagar är kvar tills de till skolan kan gå, andas, vara barn, mat och kanske en kram? till er små hjärtan önskar jag, att er mamma och pappa kanske denna jul ser, att spriten inte bara är gift för dens egen kropp, den rinner i strupen på barnen med. jag vill ge er hopp, att det finns ett annat liv, en annan sanning, en fröjdefull jul som faktiskt kan vara kul. av hela mitt hjärta önskar jag er att detta blir julen era föräldrar äntligen ser er.

fredag 19 december 2008

chico lindo

Den här snubben är så cool! Kolla färgerna, mössan och väskan. Älskar när killar våga bära färg och kängor med höga skaft. Den här mannen är tydligen dansk. Bara en sån sak!

pura vida

För ett år sen var jag här, i Puerto Viejo på Costa Ricas karibiska kust och njöt av livet och kunde inte fatta att jag snart skulle vara hemma. Såg så mycket fram emot att komma hem efter 3 månaders ensamresa!! Många tankar på allt mysigt som väntade, och på allt underbart jag varit med om precis.


Hur söta får man va?

Snart är det solnedgång på västkusten.

Pure life helt enkelt..!

shoppidopp

Människor! Vik hädan! Nu drar jag till Nacka Forum och köper de sista julisarna. Eller Naka fåårum som en tjej från turkiet sa när vi va mini. Bääää!

torsdag 18 december 2008

göllit

Per i Bonde söker fru är i Skottland på kärleksweekend och han har enligt sig själv "har inga problem med engelska".

Han skulle ringa till receptionen och be om en kavaj. Men han visste inte vad storleken hette på engelska.

-Jaha vad har du för storlek då? undrar hans tjej.

-Large.

hurtbulle

Så kom den. SOLEN!!! Märkte ni det? Jag tog en sväng ute och kände mig som en torr tvättsvamp som sög åt sig och blev tung. Djupa andetag, blåst och ljus = ENERGI!!!

Sista biten hade jag en intressant filur framför mig. En tjej med en maffig rumpa, klädd i lila mjukisbyxor. Filuren i lila var ute och joggade, och en tyngre springtur får man leta efter. Jag blir så beklämd.

Varför göra det så jobbigt för sig? Ta det lite lugnt, gå några powerwalks och vänta med springet. Du behöver inte dö på kuppen!

Annars då?

jul snö bjällror osv

Vååååååååår juuuuuuuulskinka har rymt!

Jag sitter här och lyssnar på julmusik på Bjällerklangkanalen på sr.se. Vi kickade igång med Enyas in och utandningar om lite snow.

Sen följer Amy Diamond, woooaaoooaa julen är här. Sen vill jag tro att det är ett skämt, det är väl ingen hemlis att Ainbusk är skitdåliga på att sjunga, men de tog priset! Ett gäng gotländska får blir strypta.

Bjällerklag bjällerklang pimpla vin ur cykelslang(!!!??????)! - Owe Thörnqvist - tomten Lars


Men hold your horses, nu börjar det gunga lite, ooohh oooooooooooooooh. Smokey Robinson & the miracles - jingle bells. En soulversion av den gamla dängan. oooooooooh ooooh, detta diggar jag.



onsdag 17 december 2008

kokobingo

Idag var det full pott på galenfronten. Men man kammar ofta fullt på Drottninggatan. Vi börjar med jesuuuushaleluuuuuujashallamalla iiiiiiiuuuuuuuuuuuuooooooooo -tanten som skriker som en gris varvat med jesus och sånt. Skön som vanligt.

Sen ser jag min absoluta favorit.

För ett tag sen när dörrarna öppnas i t-banan möts jag av en 140 cm hög, puckelryggig tant med kläder och hår åt alla håll. När hon ser upp (så gott det går med puckelrygg) går ögonen i klockrent kors och hon fifflar med fingrarna framför dem. HENNE ser jag idag på åhléns! Självaste pomperipossa!

Sen såg jag och mamma en kille, och jag skrattade så mkt att jag inte visste var jag skulle ta vägen (långt bort från honom såklart). Men berättar jag varför blir jag nog utskälld, för man får ju inte skratta åt handikapp!

HAHAHAHAHA

sol i sinne, brun inne


Hur länge sen är det vi stockholmare såg solen nu? Allvarligt. Jag har verkligen gjort mitt bästa för att inte låta höstmörkret get to me. Men nu är det för bövelen nog!!! GE MIG SOL!!! Drömmer mig bort till gnistrande snö ett tag...


Les deux alpes -07, ååååååååååååh!

Den coola off pist bruden i Tignes -08 är min syster!


tisdag 16 december 2008

titanic

Hade totalt glömt hur hemsk filmen är. Livbåtar som fylls med bara en tredjedel till levande musik som fortfarande spelas medan de i tredjeklass är inlåsta under däck. Mamman som inser sitt öde och nattar sina barn i sängen för sista gången, ett äldre par i förstaklass håller om varandra på sängen samtidigt som vatten forsar in i rummet. Iskallt vatten, panik och mörker. En sista bön innan allt släcks. Tänk tystnaden när fartyget sjunkit.

Och allt detta har hänt på riktigt. Jag ryser.

smällkaramell






lunch?


söndag 14 december 2008

tredje advent


En adventspuss till er från två systrar!

ångersång

hur ska man veta när man gör en sak, att allt kan rasa. bara man fått ur sitt ord, kan man ångra och fasa, hur blev det så stort? livets oförutsägbarhet kan spela oss ett spratt, vännen, du föll pladask. alla runt dig står, i en ring och ser dina stora sår. släpp in oss berätta, hur har du det, vi vill veta hur det går. inser du inte att gömma sig inte går, för alla förstår att ångesten är större än stor, som en vålnad i dig som gräver djupa hål. men förstår du att den smittar mig, att allt i dig speglas i mig. allt som känns är inte sagt, och fragment av en känsla syns i ett öga, som kämpar med en tår. men du, alla förstår, att snart sprängs du i tusen bitar, för att ctrl ångra går inte i livet, spola tillbaka allt som var skapat, stort som försvann. vännen, jag förstår att ditt liv står i brand. se dig om nu, våga ta in all kärlek som sipprar kring dig, vi känner för dig och det är okej att ångra sig.

onsdag 10 december 2008

där satt den

Jag ville bara berätta att jag just skickade min önskelista till min fd klassföreståndare på gymnasiet. Av misstag.


Ja men god natt då.

tisdag 9 december 2008

halal är haram



Har ni sett Halal-tv på svt? Jag reagerade på det när jag läste flera debattartiklar om programmet, och för att kunna ha en åsikt har jag sett några avsnitt. Det är inte ett speciellt bra program och jag tror att det stjälper istället för hjälper. De påar programmet som "tre svenska tjejer som gör ett program om Sverige". För mig är det här svt:s sätt visa upp tjejer i slöja, typ "nu är det er tur" dåligt samvete grej. Men det blir bara så onaturligt, präktigt och fel.

I avsnittet "Vad kostar blattarna?" benämner de sig själva och andra invandrare som "blattar". Sedan diskuterar de det intressanta fenomenet i att de stämplas som invandrare. Skulle jag säga blatte skulle jag anses vara en rasist!

I ett annat program skulle de undersöka svenskars alkhololvanor, alkohol är tydligen "haram" alltså dåligt och ingen av tjejerna har någonsin druckit. Absolut ska vi diskutera våra alkoholvanor, men vem finner vilja till förändring av ett reportage av personer som är motståndare till alkohol?

Varför är här programmet intressant? Jag tycker verkligen att vi borde få se fler män och kvinnor med utländsk bakgrund på tv och i media. Det vore kul om det dök upp en kvinna med slöja i nyhetsmorgon eller som gör middagstipset osv. Halal-tv cementerar fördomar, då de inte visar någon annan del av en muslimsk kvinna än en djupt troende med slöja som ifrågasätter det svenska samhället som om de inte vore en del av det.

På Halal-tvs blogg uppmanar de sina kritiker till att rannsaka sig själva. Jag håller med. Jag har funderat mycket på vad som stör mig med programmet. Jag vågar påstå att det inte har med deras religion eller utseende att göra. Det är konceptet. Svt sparkar men missar målet.

På ett sätt blir jag inspirerad av programmet, det finns så mycket bättre och roligare saker man kan göra! De borde inge mer kunskap och förståelse och visa fler sidor av den muslimska kulturen än stereotypen.

men asså vad var det nu igen

Dagens tittarfråga i Äntligen Hemma:

Vad använder man för sättningsmassa till kakel?

A) Häftmassa

B) Fogmassa

C) Mandelmassa

måndag 8 december 2008

singeltankar

Nyligen i sällskap med nya och gamla tjejkompisar kom det upp hur svårt det är att träffa en partner. Som den enda singeln bland förlovade tjejer förkunnade jag att jag tycker att det är jättesvårt att träffa någon seriös kille. Då kommer den: "När man slutar leta så dyker dom upp".

Jag undrar generellt vad man menar med det här? Kan nämnas att hon som sa detta inte känner mig och givetvis sa hon det i all välmening. Men jag skulle aldrig säga så till någon av mina singelkompisar. För det är en klyscha helt utan substans, och jag tror att folk säger det utan att tänka på vad det verkligen betyder. Det insinuerar att singeln i fråga är på jakt, med något desperat i ögonen. Att det märks att den här personen vill träffa någon, i negativ bemärkelse.

Vad som är sant är att det är otroligt oattraktivt att vara desperat och att en avslappnad attityd är positivt. Men det är ju ändå så att de som levererat den här klyschan till mig inte har en aning om hur jag är när jag träffar killar, men jag tror att de märker att jag inte är desperat (om än uppgiven). Jag blir irriterad när någon säger så, jättelöjligt, men jag tänker bara vaaaf***n vet du?

Oavsett ämnet så när man pratar om saker som rör ens person och liv, och får klyschor, så möts man inte. "Tiden läker alla sår", "Man måste till botten för att kunna komma upp". Det är inte ett samtal som ger, som tar en vidare i tanken. Samtal som ger får jag med vänner och familj eller någon i samma situation. Jag hoppas också att jag kan ge såna till andra. Nyckeln är kanske att lyssna?

Favoriter

Sötaste Stina utmanade mig att fylla i den här listan

Favoritgodis? Sjokolääde och lakrits.

Favoritmys en fredag? Med mina tjejkompisar, fördrink och middag hemma och sen vill vi trippa till en bar. Mycket skratt, mycket prat.

Favoritmiddag? Med goda vänner eller familj. Gärna plockmat, många goda saker var för sig.

Favoritjulen? Jag älskar hur vi firar julen. Julfrukost hos farmor och farfar med pappa. Eftermiddag med moster med familj och mormor och morfar och min familj. På kvällen hemma dricker vi ett glas vin och äter lite ost och delar ut klapparna från familjemedlemmarna. Det blir en del fläng, men det är det värt. Ett år var vi alla i fjällen, det var underbart!

Favoritsak? Flygplan och dator med internet. Så att jag både kan komma till och hålla kontakten med världen!

lördag 6 december 2008

tönt

Jag känner mig som en tönt just nu. Ska bort på trevlig middag ikväll och ringde Sofi för att planera ditfärden. Då berättade hon att planen var att vi ska göra egen sushi. ÅH va gott! Men GI tanten som sitter här och skriver, äter ju inte kolhydrater. Så jag fick ringa till värdinnan och ursäkta och berätta att jag tar med mig egen mat. Känns ju helt normalt.

det va värst

Igårkväll intog två singeltjejer först min lya, sen Kungsholmen. Snygga, roliga, och luktade dem inte rätt gott? Skratt och smilmusklerna blev väl använda, samt vår sociala förmåga och på det hela taget var det en otroligt lyckad kväll!



Jamen här har vi dom ju! Läckört!

fredag 5 december 2008

till den finaste jag vet


hur ska jag förklara dig? min vän, min själ, mitt hjärta du är min värld. som ovän i krig, vi tog alltid en strid, om det så begav sig ville båda vinna, fula trix och knep. för nära in på, jag förstod inte då, att utan dig så fanns inte jag. kom så åker vi till afrika! på ett äventyr vi fann hur stort och starkt det vuxit sig ett band, många turer till världens hörn, men stilla nu, bara du kan höra mitt hjärtas bön. när du gråter gråter jag, för det är så det är med kärlek, vi är blandade och tvistade samman. intet hårt ord som vi inte ångrat. tuff ibland, svag och stark, glad och modig, du vågar, du kan, om du bara visste allt du är värd. ett hjärta av guld det har du min fina, dina händer i mina. hur känner ni varann? frågan får oss att le, för tänk att ingen främling kan se, systerskap och kärlek, likhet och allt det där som bara vi vet. sanningen är, att det finns inget du kan göra för att ändra det här. min bästa, min fina dina händer i mina, jag älskar dig, idag och alla dagar.


generation x

Jag lyssnar på p3 och kan omöjligt inte skratta. Vi 80:talister är så roliga ibland, som om vi blir iaktagna och bedömda hela tiden. Radioprogrammet går ut på att man ska ringa in och berätta vad man gör just nu.

Det ringer in en kille med släpig lunda dialekt.

Vad gör du? Frågar den glada radioprataren?

Då berättar den släpiga skåningen att han röker. Det ska hjälpa honom att skapa, för det får honom att känna sig lite mer smutsig.

Jaha men röka är väl inge bra? Och vad är det du skapar? Undrar radioprataren.

Jag skapar en modest sak, en bok.

Hahaha, jag ser honom framför mig där han sitter i fönsternischen och röker med en rynka i pannan samtidigt som han tänker, svåra, djupa tankar, och övar in svåra saker att säga. Ikväll lär han svepa en halsduk större än skåne runt halsen och gå ut för att möta sina udda vänner för att dricka billigt rödtjut.

lite älska lite hata

Jag älskar att vara student! Jag älskar att jag får planera min tid, jag älskar att lära mig saker och diskutera, jag älskar att inse hur mycket spännande det finns att läsa.

Men jag älskar inte den här klumpen i magen. Den här månaden har jag varit sjuk eller jobbat på helgerna, jag har inte shoppat och alltså inte gjort av med pengar. Ändå finns nästan inga pengar kvar. Jag avskyr att det hänger på så små marginaler, att en klippning, en fortumräkning och bosparande gör att allt kastas omkull. Det värsta är att jag vet hur många fler det är som delar den här klumpen med mig. Vi studenter har, om vi tar både lån och bidrag 7 492 kr i månaden (utom på sommaren såklart), på 20 år har den summan höjts med ca 500 kr. Vad kostade en matkasse eller en tågbiljett för 20 år sen?

Dessutom finns regler för hur mycket pengar vi får tjäna, inklusive sommaren! Femtio tusen inkl skatt per halvår får vi tjäna för att vara CSN berättigade. Det här gör mig så arg. Jag och flera som jag känner tvingas hålla koll på hur mkt vi tjänat och måste ibland tacka nej till sommarjobbstider eftersom bara någon hundring över gränsen gör en återbetalningsskyldig. Det ger verkligen en känsla av att man är motarbetad. Alternativet är att jobba svart.

Jag tycker inte om att leva på bidrag och lån, men som situationen ser ut så är mitt val att antingen flytta hem till mamma, jobba heltid och plugga eller satsa på mina studier och jobba extra. Vad skulle du välja?

Jag tycker absolut inte synd om mig själv och jag väljer ju mitt liv. Jag är lyckligt lottad och är nöjd och lycklig! Jag vägrar låta det här ta stor plats i min vardag, men idag blev det bara för mycket. Så med lättat hjärta återgår jag till böckerna! Nya tag! kram på er!

Jag försöker se tuff ut ;)

latmask

En del kanske undrar vad gör hon egentligen om dagarna den där Anna? Eftersom jag den senaste tiden har tagit det lite piano.

Så vad tusan håller jag på med nu då? Varför är flickan inte i skolan!? Jo jag har läst sociologi A, och min klass läser sociologi just nu i 5 veckor. Så jag har jullov! Jag ska bara lämna in en hemtenta och tre seminarium i en kurs jag knappt vet vad den handlar om..

Så det är bara att sätta igång...öööh... typ närsomhelst nu.

torsdag 4 december 2008

tacksam

allt är som vanligt
inget är som vanligt
Ja så var de det här med Himlen kan vänta på svt... Som en kalldusch, en snabbhiss till verkligheten. Underbart att få en påminnelse om ödmjukhet och tacksamhet varje vecka. Bedrövligt att folk ska vara så sjuka.

onsdag 3 december 2008

laga mitt hjärta

det krävs inte mer än en minut. fast i ett nät, det förändras så lätt. det var någon som sa, att helheten är större än delarna. tillsammans är större. vet inte om jag kan leva med det, det tycks som att saker ska bli fel. är det otur, eller ska jag nu tänka igenom allt jag gjort, jag tror ändå att det gick för fort. men när känslor svallar då tappar jag allt, vad som var jag blev du och vi som inte fanns ännu finns i mig som ristat i hela jag. blod och band och allt försvann. vi ska inte tala mer, ser jag dig aldrig mer? jag slår min panna, för detta var inte så det skulle bli, ett hjärta lagat överallt, första hjälpen, förband, plåster och allt som jag vann vill sippra ut och jag vägrar. håller armar runtom, sparar ett rum, ett utrymme är ditt. på lånad tid för jag hoppas och tror att någon annan snart kommer bo, laga och smeka, ärren ska bort blekas. ett helare jag fortfarande lika glad. det var någon som sa att helheten är större än delarna, inte för mig, jag är en stark tjej.
PS. det kan låta som att jag just blivit hjärtekrossad så är det inte. Behövde bara skriva det här :).

que tropical


Jag sitter och lyssnar på fransk reggae och ljusen som har brunnit sen i eftermiddags har gjort att temperaturen har passerat 24 C.

Pure life, helt enkelt. Sådär i december.

jul i mitt hus


Äntligen är jag frisk och pigg! Igår städade jag och tvättade allt jag äger (nästan) idag är julpyntet complete. Har suttit och pluggat med alla ljus tända, det blir väldigt varmt då märkte jag. Men det hör till i julhus.

Min adventsljusstake, en skifferplatta.
Ja, det är en gran ni ser till vänster!

Sex stycken hyacinter i en kruka, här ska det dofta jul!


I hallen doftar det julkryddor och bock.