söndag 30 november 2008

mys

Glad första advent
Jag borde kanske visa en bild på min adventsljusstake, men det är helt ojulpiffat här hemma pga sjukdom. Nya tag i veckan! Ska bli så kul att pynta, med mitt eget pynt. Förra året var jag i Costa rica och året innan bodde jag knappt här. Så jag har aldrig pyntat hela mitt hem förut.
Adventspussar till alla!

annars då?

Var är mina brillor? Inte i köket, inte i badrummet jag sitter inte på dem, inte på bordet. Hoho jaja alltid lika fascinerande när jag lyckas tappa bort något i denna lilla lya.

Jag tyckte jag var tillräckligt frisk för att åka på glögg och födelsedagskalas hos morbror. Det var jag... inte. Men det va mysigt och jag blev väldans glad av att se och krama alla kära (utom mormor och morfar!).

Allvarligt, var är glasögonen!?

en 24:årings bekännelser

För ett tag sen när jag handlade på lilla ica var det en tant som handlade samtidigt. Jag såg henne ta sig runt med stor möda. Tanten hamnade före mig i kassan och packade sin dramaten bredvid mig där jag packade kasse. "Ojoj det går inte så fort för vissa" sa hon och mandarinerna åkte nästan ur på golvet. Hon var stressad över att hon var långsam. "Det är nog ingen fara" sa jag och log åt henne. Sen satte hon sig på en stol och vilade.

Någon dag senare kom jag på mig själv med att sucka (inte högt hoppas jag?) åt en gammal som blockerade rulltrappan, när jag hade bråttom. Då slog det mig, men var ska de vara då? De är ju också människor, en individ, någons mormor eller farfar.

Vi kan ju inte förpassa alla gamla till långsamma förorter för att vi, jag inte kan planera så att tiden räcker. Ush jag vill inte bo i ett väloljat kugghjul där vi bara flyter runt och kan stressa som tokar utan att titta på varandra. Kanske kan man använda det lilla avbrottet de äldres lunk ger oss som påminnelse om att det vi håller på med inte är det ända som är rätt. Ta ett djupt andetag.

Som Frida i Himlen kan vänta sa "faaaaan vi lever ju detta tillsammans".

lördag 29 november 2008

kommentera

Jag får så fina mail och ord om min blogg av alla kära vänner, men det är ytterst få som lyckats knäcka koden till hur man lyckas kommentera. (En eloge till morfar som direkt hajjade och skaffade ett konto!). Nu i min lilla uggla ska jag berätta för er hur man kommenterar.


  1. Klicka på länken under inlägget där det står KOMMENTARER.


  2. Lämna din kommentar i rutan och skriv under med ditt namn.

  3. Alt. 1 klicka i alternativet identitet: ANONYM.


  4. Tryck på PUBLICERA DIN KOMMENTAR.

  5. Alt 2. Skaffa ett Google/ Blogger konto. Då får du skaffa ett användarnamn och lösenord (välj automatisk inloggning så slipper du fiffa mer med det) och då väljer du det alternativet för identitet. Tryck på PUBLICERA DIN KOMMENTAR.

Förstår ni eller var jag oklar? Bara att fråga på i annat fall. Annars, upp till bevis!

hello hearts

God dagens alla hjärtan! Ny dag och jag är fortfarande sjuk, bedrövligt tråkigt. Men idag ska jag i ultra rapid städa och piffa lite och fixa med mitt minimala förråd av julpynt. det ska bli mysigt!
Om en timme börjar en mycket trevlig aktivitet som jag gärna hade varit med på, vad det är är top secret och hur som haver så missar jag det. Nu åter till maniskt tv-tittande. Peace!

fredag 28 november 2008

hej med dig

Om det finns någon rättvisa åker lillfisen Johan ur idol nu.

ska det va så ska det va

Den här fräna frissan vaknade jag med vid 19-snåret idag. Läckört!

H&M är inne

Det här må jag säga är goda nyheter i inredningsvärlden! Hoppas att det kommer säljas i Sverige också. Men det kommer det va? Ta en titt.

torsdag 27 november 2008

grattis

Nu mår jag inte bara illa av min mystiska sjukdom. Jag tittar på Nytt Läge på tv3 och Tom en hetsig inredare som tycker han är råfrän, är anledningen till att det kliar överallt på mig nu.

Mannen i huset gillar inte färg, så Tom är oj så spänd på hans reaktion. "För jag sätter ju färg på allt".

"Det värsta som kan hända är att de inte flyttar köket till undervåningen från övervåningen" säger familjen. Men Tom tycker att det är skööööööönt med kök på övervåningen, så det får stanna.

Vad är grejen med inkompetenta inredare på tv? Det kryllar av duktiga inredningsarkitekter som vet hur man lyssnar och som inte måste göra "sin grej". Nä nu måste jag kolla färdigt, grönlaserat golv och gulgröna väggar. Kanon Tom!


Ps. Familjen får faktiskt skylla sig själva som inte förstår att han är en galning.

ofrisk

När man vaknar mitt i natten med ångest och knasdrömmar som går ut på att stapla silvrigt julpynt i rätt ordning. Ja då har man nog feber. På med en magkramp så har du mig inatt och idag. Vad handlar det om egentligen?

Hur det går med hemtentan? Tackar som frågar; åt helvete.

onsdag 26 november 2008

tisdag 25 november 2008

team sweden

Johanna och jag på en glaciär drygt 6000 m.ö.h.

Min vän Johanna, och jag reste till Peru för tre år sen, ett tre månader långt äventyr. Vi kände varandra bara litegrann och visste knappt vad vi gav oss in på. Vilken resa, som vi växte, utmanade oss och lyckades gång på gång. Team Sweden det är vi.




Vi klarade det!!!


Johanna i blåsig öken.

Johanna betyder väldigt mycket för mig. Hon står för så mycket positivt, dels genom minnen, men även i vardagen. Vi pratade nyligen om det som var speciellt med vår dynamik när vi reste, vi var som en positiv spiral som drog den andra uppåt. Visst låter det fint?


påfyllning


Emma och jag var i Kungens kurva och hittade lite käcka grejer. Här provar Emma ett par otroligt fula skor i stl 40, fyra storlekar för stora. Champagneglas setet är en perfekt present.. till någon som gillar sånt.


Helgen började segt. Träning, tvätt och barnvakt och för lite skratt, den var helt enkelt inte lika rolig som helgerna innan. Men det ordnade till sig till slut. Fick min vän-abstinens stillad först i lördags med en snabbt stopp hos Jennie och gos med Noah. Sen i söndags av Emma och sen var Johanna i stan så dom två fick träffas för första gången över en middag hemma hos mig. Jag älskar att bli påmind om hur mycket jag tycker om mina vänner, att tanka, fylla på och bli glad och känna att livet är jädrigt härligt.


Jag gosar med Noah-bäsen innan jag skulle jobba. Åh så myyys!

åhh mina goa tjejer. så kul att ni fick träffas!

gu murron!

Det är tråkigt att gå till tandläkaren eftersom det gräver ett lite för djupt hål i plånkan hos en student. Men när hon säger "ojojoj, jaaa men så fint. helt perfekt. nää inga hål denna gång heller. ja anna det ser jättefint ut" och jag får välja ett klistermärke. Ja då vill jag nästan gå till tandis, typ om ett år igen!

söndag 23 november 2008

hihi

Dagens skratt: "Stockholm är så vackert att hälften vore nog. Men då vore det ju bara hälften så vackert. Typ som göteborg."

Från lilla landet lagom i kanal 5.

fredag 21 november 2008

gas

Om ni undrar vad Petter gör just nu? Kolla här.

Om man inte redan diggar Petter? Kolla här.

från hjärtat

jag saknar mina vänner, det är precis så jag känner.





vi ses snart!

torsdag 20 november 2008

raun


dagens ja: KI-pass på friskis ska inte underskattas! Kraft, fight och qi gong.
dagens nej: Igårkväll vid åttasnåret blev två kvinnor rånade runt hörnet där jag bor läste jag i tidningen. INTE roligt. Rånaren var beväpnad med kniv.

piiiiiiiiiiiip piiip SJ

SJ i mitt hjärta, låt mig besjunga dig nuu, åldrade urgamla spåår, att komma i tid är ej din grej. Av transporter jag känner i världen så är du den sämsta av aaaallt, dyr, sen, långsam och tråååkig, ja du är inte värd ens palt.
Kanon SJ! Den här veckan har verkligen varit intressant. Jag blev ju lämnad kvar på stationen i tisdags pga elfelet som slog ut all tågtrafik i stockholm, mina klasskompisar som tåg tåget innan kom fram efter en resa på ca 2½ timme. Det tar 1 timme till Västerås i vanliga fall. Men det fantastiska är ju vad som händer på deras hemresa. Jo SJ (i mitt hjääääärta) tänkte att vilken bra dag att då göra en kontroll!
Så kontrollanterna ser på mina klassmates studentkort att där saknas SJ logga (kåren hade skickat fel kort) och att de då inte har rätt att köpa biljetten de köpt. Så de får böta. Med tanke på vad Sj orsakat den dagen kanske man kan säga oj, fixa det till nästa gång. Jag gissar att jag åker ensam till skolan imorgon, och eventuellt lägger jag krokben för konduktören.

hare bra


De här något trötta kompisarna ber å få tacke.
Nu gör jag plats för julen! Här ska spanas på fina blommor som får julmyset till oanade höjder!

onsdag 19 november 2008

le list

sagt: ingenting! möjligen har jag skrattat?
gjort: mailat finaste jänkarna Martha och Josh. Fy farao vad jag saknar dem idag.
humör: jädrans bra!!
värk: träningsvärk i rumpa och ben sen i måndags, jag har visst blivit klenis under uppehållet!
jag ska: gå på promenad strax, läsa lite spännande pedagogik och sen hämta två galna barn på dagis (och ännu en gång glädjas över att de inte är mina, samtidigt som de nog är rätt goa..). Om jag hinner, träffa Lisa i afton och se Bonde söker fru. Och inte glömma att beställa klipptid!!
dagens bästa: jag klarade Forskningsmetodstentan!!! WIHOOO!

Alles gut med er?

lingem berries


Lingon?

Min amerikanska mattokiga vän Josh frågade if lingem berries are in season. Öhh är dem det? Eller den har väl just passerat? Anledningen till att han vet att lingon finns är för att jag hittade det i en mataffär i Costa Rica. Men jag tänkte iaf att jag skulle skicka en käck bild på hur lingon ser ut och googlar lingonberries. Vad ser jag? Jo detta! RÖNNBÄR och en frän text om vad man har lingon till på engelska. Hahahaha! Det är kanske inte så roligt egentligen. Men lite? Hur som helst så saknar jag Josh (som fortfarande bara är en vän, kära familj) extra mycket dessa dagar eftersom det var just veckorna precis för ett år sedan som vi var på äventyr i landet långt borta.

Josh, alltid glad, alltid mössa, alltid kök.

The lingonberries spread, lingonsylt blandat med philadelphiaost på bröd. Rekommenderas!

Jag och kocken gör pasta i u-landskök

tisdag 18 november 2008

nu stänger vi på SJ dörrarna 30 sek tidigare för att öka punktligeheten

Hej SJ! Jag vill bara tacka för en lyckad dag och för ett fint samarbete.

%&#¤)=!?%&

Klockan är 09.15. Just den tiden då min föreläsning i den heliga staden Västerås börjar. Men jag har just kommit hem. Vadan detta gick inte du hemifrån 07.40? Jo ett omfattande elfel som har drabbat centralen och omkringliggande stationer orsakar kraftiga förseningar på alla tåg. Det tackar vi för! KANON!

Annars då?


ps. jag fick iaf tillbaka pengarna av en mkt trevliga kassörska.

måndag 17 november 2008

friskus

Jag har aldrig varit så glad att ta på mig de här kläderna!
Idag var det träningspremiär efter le operation jag trodde att uppehållet
skulle bli mycket längre så jag var som ett leende hela jag idag!

söndag 16 november 2008

allt gott



Det ser lite suddigt ut kanske? Ja men så blir det ibland när kvällen går i matens, vinets och danses namn. Mysigt hade vi i alla fall mina tjejer och jag!



costarrisence

Så sitter jag ensam på en strand, långt bort i ett fjärran land. Ingen ovanlig syn hösten 2007. Varför jag gjorde det, inget ens jag vet. En vilja till nåt annat, förändring, lite spänning! Det är nog med det som är samma, allt kan bara inte stanna. Jag är ung NU och sen är inte just för tiden flyger, och det vardagen bjuder slet ut min själ jag ville bli hel och slät. Så jag kastar mig ut i ett stilla hav, där finns apor och ljud, kryp och allt vet vad. En ensam tjej, mitt i en hel världs stohej. men akta dej! är du ensam så säg? du borde gifta dig med mig!? que linda muchacha, ögon som en katt en dans eller två vamos no? Diga me, när kommer du tillbaka hit, y yo voy a pensar a ti. Jag går inte på sånt prat, ensam är inte stark men alternativen var få, det måste bara gå. Det var min tur då och att ge upp fanns inte så, ensam på en strand fann jag något som är svårt att hitta någon annanstans. Då fanns bara jag, med sand i min hand, hav i mitt öra, frid i mitt hjärta, men en resa inte utan smärta. I ett rikare liv, med minnen och vänner och tankar på ensamma stränder, jag hittar mig själv återigen i samma ränder. Fast denna gång med vetskapen om, att trygghet och värme, kärlek och vänner är allt som behövs, nu är det Sverige som gäller. gracias adios!

torsdag 13 november 2008

vad är viktigt nu igen?

"-man har tusen önskningar när man är frisk. Men bara en när man är sjuk.."

http://www.svt.se/himlenkanvanta

what a waste

Jag ska egentligen åka iväg nu, men jag fastnade framför Oprah. Hon har utmanat familjer att tänka mer på sitt slöseri och under en vecka fick de inte slänga mat, använda engångsgrejer i köket, bara se på tv en timme/dag, ingen dator, tv-spel, i-pod osv. Jag mår illa, familjerna slängde ca 25-50 % av maten de köpt. Barnen hade fruktansvärd abstinens från dator och tv och hade ingen aning om hur de skulle sysselsätta sig. För de med mindre barn gick det tillslut jättebra för de umgicks och pratade istället för att sitta i varsitt rum och se på tv. Hoppas många ser det programmet och rannsakar sitt eget beteende. Heja Oprah!

det är torsdag idag folks

Gjort: haft en lugn morgon med nyhetsmorgon som är i Sydafrika En kör sjöng "pantamera" låten, då var jag tvungen att dansa lite, jag bjuder på den grannarna!
Sagt: har bara pratat med en person som vill erbjuda mig jobb. Oklart vad ordet erbjuda innebär i detta fall, känns inte lockande men jag kanske måste...hmm.
Humör: Kalasbra.
Stolt över: Min syster som klarat sin sista tenta! Du är så otroligt duktig min ekonomsyrra!
Ser fram emot: Lördag!! Då kommer Emma, Sofi och jag ha en kanonkväll. Ska bli jättekul att att få börja träna också, nästa vecka kanske?
Längtar efter: Mormor och morfar och Johanna som jag pratade länge med häromdagen.


Hur mår du idag?

onsdag 12 november 2008

bambino

Har något av en mellanperiod i skolan, så idag passade jag på att umgås med min fina vän och hennes underbara son. Tryggare och gosigare unge får man leta efter.
noah och jag myser

Noah och jag leker tittut med sjalar på sångstunden

tisdag 11 november 2008

novembertröst

Och så var det november ett tag, det går inte att förstå hur fort de går dessa dar. Vi gnäller om kyla, mörker och vi vill faktiskt inte frysa! Ett kargt och kyligt land som tillfälligt håller oss i sina band. Men är det inte också ett liv, att vi valt vår plats där vi spenderar vår tid?
Dagen som var idag, regnig, mörk och ospontan. Nej tack. Jag vill trotsa och utmana, skratta le och vägra att sura. November ska inte få som den vill, en bubblande lycka smälter allt mörker, vips var det borta, guuu vad jag är bra på att trotsa!
Och så var det november ett tag, har du tänkt på hur fort de går alla dar? Le mot din kära, våga vara nära. Allt som finns är nu och vips så är det jul!

måndag 10 november 2008

lev livet för att du kan

Har just gråtit en flod till programmet "Himlen kan vänta" från svt, ett porträtt av fem personer med allvarliga sjukdomar.

"Min dotter betyder så enormt mycket för mig. Frida är mina lungor, jag kan inte leva utan henne"

Så sa mamman till 25:åriga Frida som har cancer.

Som min kloka amerikanska vän Martha säger "bad things happens to good people".

söndag 9 november 2008

pappor

min älskade pappa och jag
världens goaste morfar
min fina morbror

härliga farfar

those dancing days


VILKEN HELG!
Jag hade inte tänkt att denna blogg skulle innehålla så mkt bilder och babbel om vad jag gjort, men jag kan inte låta bli. Den här helgen har varit helt underbar! Inflyttningsfest hos Emma i fredags och kalas hos Emma&Jeppe igår med alla härliga komisar. I'm so happy!

Anna (inte jag alltså) och Emma

me i fredags!

Lite kärlek, Emma & Jeppe hemma hos dom innan vi gick ut igår.


Herremingud vad vi dansade igår! Det var bananas och underbart.

fredag 7 november 2008

ljuva fredag

  • tenta? check
  • present? check
  • power nap? check
  • piffad o fin? check
  • inflyttningsfest hos Emma? check
  • ska jag ha roligt? check

torsdag 6 november 2008

visste du att..?

Har fått en utmaning av Stina där jag ska avslöja sju oväntade och alldagliga saker om mig själv. All right säger jag!

  1. Jag är nästintill besatt av USA, vet inte riktigt när detta startade men den senaste tiden har det blivit wild.
  2. Jag vill ha barn NU!
  3. Sen jag var i Costa rica kan jag inte släppa tanken på att ytterdörren inte skulle vara låst. Jag råkade inte ut för något obehagligt där, men jag var besatt av att kolla dörrar och fönster. Drömmer fortfarande mardrömmar om att jag inte kan låsa.
  4. Tänk om jag var lite religiös, va härligt det vore!
  5. Jag är beroende av vatten, läppsyl, handkräm och frisk luft, öppnar fönstret hela tiden hemma.
  6. Jag avskyyyyyr när folk nyser eller hostar i handen eller ännu värre rakt ut. Jag vet inte var jag ska ta vägen när det händer.
  7. Jag är galet lycklig och tacksam över livet jag lever.

Skulle egentligen utmana sju till, men jag ar inte koll på någon som läser min blogg (kommentera mera!!) så den som känner sin manad kan väl köra!

vänner

Och så pratar vi litegrann, om hur stort det är att vi har varann. Den historia vi har, hur mycket finns kvar? Med tacos och vin vi pratar om det stora i att vi är på en skiljestig. Har vi kommit såhär långt, då är det vi, vänner som vi ska följa, fira och trösta. Vi försöker förstå magin i åldern som är vår. Det är nu det skapas, -hoppa eller stanna, familjer börjar gro, var tusan ska vi bo? Men ensam är jag, och det kommer sting av rädsla, ska det bara vara jag kvar? Efter tröstande ord, vi går vidare till nästa stol, vad vill du, hur målar du din framtids duk? Mjuk eller kantig kanske en brokig samling. Konturerna är samma, vi speglar varandra. Så formas våra liv och oberoende av tid, vi valde samma stig.

Till Emma och Sofi

onsdag 5 november 2008

tomatface?

gjort: varit barnvakt till två små rövare.

sagt: lilla rövaren (pojke 3 år) fick under middagen för sig att jag var dum eftersom jag ville att han skulle smaka på kycklingen.

Lilla rövaren: (stammar) du är d-d-d-dum

Jag: jaha ja, men så säger man väl inte?

Lilla rövaren: jo, *mummelmummel*, du är du-du-dum. för att du *mummel* för att du är så röd i ansiktet.

HAHAHA!

lugn jul

I bloggvärlden pratas det mycket om julen nu. Det blir så gissar jag, så fort mörkret kommer. Det är lite härligt att vi varje år längtar så mycket efter julen trots att vi mitt i karusellen önskar att den skulle stanna. Tror inte att det bara är jag som tycker att det är lite jobbigt med all köphets, så mycket reklam, så mycket folk i butikerna. Oavsett så har även jag trillat dit nu, jag längtar efter julen. Kanske är det lite extra i år eftersom jag förra året kom hem 3 dagar innan julafton efter tre månader i Costa Rica, och missade mycket av adventsmyset. Men vilken mysig julafton det blir när man inte sett sin släkt på länge! Det är den känslan jag vill ha, kärlek och värme inte stress! Så nu säger jag som varje år, i år ska jag köpa julklapparna i tid!
Pepparkakshus som min syrra gav pappa i julklapp

nu vänder vi blad

Gooood morning change!

tisdag 4 november 2008

produktmomentkorrealationskoefficienten

hallå hej! Här är det frenetiskt pluggande som gäller eftersom jag har Forskningsmetod (om)tenta på fredag. Jag ska banne mig klara den! Så med sällskap av målmedvetet sällskap har det räknats matte här igår och idag. Inga andra tankar är tillåtna än att jag är jättebra på matte och att jag kommer klara tentan. Och du som spontant känner att Produktmomentkorrealationskoefficienten är något du kan, HÖR AV DIG!!!!

måndag 3 november 2008

vem där?

Det sprider sig en intressant doft i min lya just nu. Från badrummet, nej minsann inte pga mig. Jag misstänker att något har lagt sig i mitt duschavlopp och dött. Rest in peace!


ps. om man spolar väldigt mkt vatten i duschen så försvinner det. what's up with that?

lördag 1 november 2008

fredagsmys:


fredagsmys för tre vackra flickor!